Prošle sedmice u opštini Bogatić registrovano je 70 novih slučajeva infekcije korona virusom, a samo juče 24. Do juče je u opštini Bogatić dato 6431 doza vakcine. Prvu vakcinu je primilo 3861, a obe doze 2570 građana.

U Domu zdravlja u Bogatiću ističu da je juče u kovid ambulanti bilo više prvih pregleda nego proteklih dana i da je 24 pacijenta Kovid pozitivno i svi imaju upalu pluća. Među novoobelima ima i dece i mladih. Porast broja novoobeolelih je usledio posle kratkog perioda zatišja epidemije, kada je dnevno bio jednocifren broj novih slučajeva infekcije.

„Svi kovid pozitivni pacijenti su testirani antigentskim testovima, urađen je rentgen pluća i pacijenti rezultat dobijaju veoma brzo.“, rekao je dr Aleksandar Martinović, direktor Doma zdravlja.

Iz ove ustanove je upućen apel ljudima da se pridržavaju epidemioloških mera i da se na taj način zaštite od infekcije. Uz zaštitne maske i higijenu ruku treba izbegavati kontakte i u svakoj prilici držati propisanu distancu.

Imunizacija protiv korona virusa u opštini Bogatić organizovana je veoma uspešno uz veliki odziv građana koji će, kako očekuju u Domu zdravlja trajati i dalje.

Do juče je u opštini Bogatić dato 6431 doza vakcine. Prvu vakcinu je primilo 3861, a obe doze 2570 građana.

„Najviše je dato Sinofarm vakcine, ukupno 5502, s tim što je obe doze do sada primilo 2395, a 712 čeka na revakcinaciju. Za Fajzerovu vakcinu se opredelio 321, a do sada je revakcinisano 175, prvu vakcinu Astra Zeneka primilo je 332, a Sputnjik V – 101 pacijent i svi treba da se revakcinišu.“, saopštili su u Domu zdravlja u Bogatiću.

Vakcinalni punktovi rade u standardnom terminu od 8 do 15 časova i to u Klenju i Dublju. Građani se mogu prijaviti preko e – uprave, preko zvaničnog sajta opštine Bogatić, linkom na baner na naslovnoj stranici sajta, kao i telefonom preko pozivnog centra na broj 0800 222 334, i to svakog radnog dana od 8 do 20 časova.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *