U Crnoj Bari juče su prvi put održani „Miholjski susreti sela“, manifestacija koja se finansira sredstvima Ministarstva za brigu o selu, a za cilj ima obogaćivanje društvenog i sportskog života seoskog stanovništva, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno – istorijskog nasleđa.
Opština Bogatić je ove godine prvi put konkurisala kod Ministarstva za sredstva koje se dodeljuju u iznosu do 500.000 dinara za organizaciju same manifestacije. U ispunjenom celodnevnom programu, najpre su na događaju u crkvenoj porti nastupile izvođačke grupe KUD-a “Jelica”, pevačke grupe i instrumentalisti. Žene iz Udruženja “Crnobarke” predstavile su okupljenima stare zanate i veštine, poput tkanja, predenja vune, veza, pletenja, zlatoveza, a moglo se uživati i u vožnji fijakerom po selu i poseti vajata Hajduk Stanka. Mačvanske listiće spremale su na licu mesta za sve prisutne vešte ruke seoskih domaćica,
Program manifestacije nastavljen je u poslepodnevnim časovima na Vasinom šibu, gde su izlagali proizvođači zdrave hrane i pića. Ispred resornog ministarstva događaju je prisustvovala v.d. sekretara Ministarstva za brigu o selu, Snežana Petrović.

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *