Ovog leta poljoprivrednici širom Srbije su se hvalili džinovskim plodovima iz svojih bašta – najkrupnijim jagodama, paradajzom, paprikama, krompirom, najdužim krastavcem… Dragorad Davidović, penzionisani profesor fizičke kulture iz Bogatića nema ništa protiv rekordera po težini i dužini, ali krompir u obliku srca koji je iskopao na svojoj njivi je umetnost prirode i nema konkurenciju.
„Sinonim ljubavi i to sakrivene u zemlji, baš kao i prava, ona tajna ljubav“, odgovorio je profesor na komentar pratioca ispod fotografije srca od krompira koju je objavio na društvenim mrežama.
U Bogatiću mnogi poznaju nastavnika Davida, ali i širom bivše velike države gde je svojevremeno osvajao medalje na atletskim takmičenjima kao član Atletskog kluba Crvena zvezda. Odbio je primamljive ponude velikih klubova iz Evrope i Amerike, vratio se u rodnu Mačvu i uz posao profesora u osnovnoj školi gde je izveo brojne generacije đaka obrađivao zemlju. I zbog svega toga, a ne samo zbog krompira neobičnog izgleda, njegova objava je privukla veliku pažnju.
„I ranijih godina kada smo na veliko sejali krompir bilo je istih u obliku srca, pa i ove godine kada smo krompir sejali samo za naše potrebe. Hoće me ljubav, šta drugo da pomislim“, priča osmehujući se.
Inspirisan srcem od krompira harizmatičan, duhovit i rečit, poeta u duši, nastavnik David o večitoj temi ljubavi može do sutra pričati. I ozbiljno reći da će krompir-srce da čuva do naredne godine, kao što je i ranijih godina činio, a u šali dodati – za svoju nikad ostvarenu ljubav. A svako ko ga lično poznaje složiće se sa komentarima sa društvenih mreža: da mu je „zemlja uzvratila ljubav“ i kako „dobar čovek može samo dobro da očekuje“.

(Izvor: D. G. / Telegraf)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *