U Mačvanskom Metkoviću sprovedena akcija dobrovoljnog davanja krvi, Crvenom krstu Bogatić uručena bronzana plaketa „Šampion solidarnosti“ koju dodeljuje Institut za transfuziju krvi Beograd.

U Osnovnoj školi “Cvetin Brkić” u Mačvanskom Metkoviću juče je realizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi, u organizaciji Crvenog krsta Bogatić, zajedno sa mesnom organizacijom u ovom selu i Institutom za transfuziju krvi Srbije. Na akciju se odazvao 31 davalac, a nakon lekarskog pregleda njih 29 je dalo krv.

Crveni krst Bogatić je nagrađen bronzanom plaketom „Šampion solidarnosti“, koju dodeljuje Institut za transfuziju krvi Beograd. U ime nagrađenih, plaketu je primio Milan Vešić, član Upravnog odbora Crvenog krsta Bogatić.
„Drago nam je zbog ove nagrade, koja nas samo stimuliše da zajedničkim radom vratimo davalaštvo u Mačvi na nekadašnji nivo. Posebno ćemo se truditi da u mom Metkoviću povećamo broj davalaca, jer, podsetimo se, ovo selo je već nagrađeno plaketom za najhumaniju sredinu u Srbiji“, rekao je Vešić.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *