Kako prenosi zvanični portal opštine Bogatić u ponedeljak 05.10.2020.godine održana je druga po redu sednica Opštinskog veća opštine Bogatić. Članovi Opštinskog veća su razmatrali ukupno 16. tačaka dnevnog reda.

Prenosimo tekst u celosti sa zvaničnog opštinskog sajta.


Sednicom je predsedavao predsednik Opštinskog veća Milan Damnjanović. Najznačajnija tačka dnevnog reda je utvrđivanje predloga Rešenja o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta, neposrednom pogodbom, bez naknade, investitoru privrednom društvu „SENSUSS STILL“doo Bogatić. (na zemljištu od 3,16 hektara planirana je izgradnja hladnjače i sušare sa 70 zaposlenih).

Takođe, članovi Opštinskog veća su utvrdili predlog Odluke o prenosu prava korišćenja nepokretnosti Predškolske ustanove „Slava Ković“ u Bogatiću, kao i predlog Odluke o završnom računu budžeta opštine Bogatić za 2019. godinu.

Među tačkama dnevnog reda, našli su se i utvrđivanje predloga Odluke o formiranju opštinskog Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Bogatić, kao i donošenje Zaključka o davanju saglasnosti na Odluku o IV izmeni odluke o utvrđivanju cena komunalnih proizvoda i usluga ,Javnog komunalnog preduzeća „Bogatić“ – Bogatić.

Jednoglasno su usvojena i Rešenja o odabiru projekata/programa Udruženja građana iz oblasti društvenog i humanitarnog rada, koji će se sufinansirati iz budžeta opštine Bogatić u 2020. godini i Rešenja o odabiru projekata/programa Udruženja građana iz oblasti kulture,  koji će se sufinansirati iz budžeta opštine Bogatić u 2020. godini.


Utvrđen je predlog Odluke o usvajanju Strategije o upravljanju rizicima opštine Bogatić, kao i predlog odluke o drugoj izmeni Odluke o postavljanju i uklanjanju montažnih objekata privremenog karaktera na javnim i drugim površinama na teritoriji opštine Bogatić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *