Danas je u spomen kompleksu „Bubanja“ u Glušcima održana svečana ceremonija polaganja venaca palim borcima u II svetskom ratu. Na istom mestu, pre 82 godine, doneta je odluka o podizanju ustanka protiv fašističkog okupatora kojim je otpočela herojska borba za slobodu otadžbine. Vence su položile delegacije Vojske Srbije, opštine Bogatić, mesne zajednice Glušci, delegacije SUBNORA-a iz Petrovaradina, Šapca, Sremske Mitrovice, Rume, Uba, Martinaca, Laćarka, Krupnja i Bogatića.
Prisutnima se obratio počasni predsednik Opštinskog odbora SUBNORA-a Bogatić Mioljub Josipović i tom prilikom poručio da dela i žrtva slavnih predaka nikada neće biti zaboravljeni.
„Narod koji ne poštuje svoju istoriju, svoju kulturu, svoju tradiciju, svoje velikane, svoj jezik i svoju veru, osuđen je na – samozaborav i umiranje! Teško onom narodu koji se ne seća svoje prošlosti i ne odaje počast svojim izginulim ratnicima – istinskim herojima. Narod koji poštuje svoju prošlost i razume sadašnjost je narod koji ima budućnost“, navodi se u saopštenju iz Kabineta predsednika opštine Bogatić Milana Damnjanovića.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *