U sportskoj hali u Bogatiću održana je promocija Projekta odvajanja kućnog otpada kojeg je u okviru 4 regiona i ukupno 17 lokalnih samouprava sprovelo Ministarstvo zaštite životne sredine uz podršku Švedske Vlade.
Projekat se finansira iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) Evropske komisije (IPA 2017). Za opštinu Bogatić kroz projekat je obezbeđena sledeća oprema:
1.849 plastičnih (HDPE) kanti od 240 l sa točkićima (plave boje) za sakupljanje reciklabilnog toka otpada
9 plastičnih (HDPE) kontejnera od 1.1 m3 sa točkićima (plave boje) za sakupljanje reciklabilnog toka otpada
33 plastičnih (HDPE) kontejnera od 1.1 m3 sa točkićima (žute boje) za sakupljanje stakla
1 troosovinsko vozilo za sakupljanje i prevoz reciklabilnog toka otpada kapaciteta 20m3 sa mehanizmom za presovanje otpada i mogućnošću prihvatanja kanti od 120l/240l i kontejnera od 1,1 m3, u skladu sa Standardima EN840-1 i EN 840-3.

Predstavnike delegacije Evropske unije u Srbiji i Ministarstva zaštite životne sredine, kao i prisutne građane i medije na ovom događaju pozdravio je predednik opštine Bogatić Milan Damnjanović koji je tom prilikom naglasio izuzetan značaj uspostavljanja ovog vida međusobne saradnje kao primera dobre prakse, pozitivnog načina rada i razmišljanja i svojevrsne promocije aktivnosti i temeljnih vrednosti koje proizvode mnogobrojne efekte i donose očigledne benefite za širu društvenu zajednicu. U svom govoru Damnjanović je apostrofirao značaj društvene odgovornosti, zalaganja, entuzijazma i ostvarenih rezultata u oblasti zaštite životne sredine kao pokazatelja podignute svesti i pravca kojim se kao država i društvo krećemo i zacrtanog cilja kojem svi zajedno težimo.

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *