Zimnica, sokovi, rakija, ukupno 35 preradjivačkih ukusnih i zdravih artikala izadje iz proizvodnje vrednog Stefana Ilića.

Emisija „Agro karavan“ posetila je opštinu Bogatić i tom prilikom zabeležila dosta zanimljivih priča, emisiju u celosti možete pogledati OVDE

Mi smo izdvojili priču o mladom Stefanu Iliću iz Bogatića koji se bavi preradom voća i povrća na tradicionalni srpski način.
Kako sam Stefan kaže za prvu godinu proizvodnje su zadovoljni, dok veći planovi tek slede.

„Paleta je trenutno na trideset i tri proizvoda s’tim da imam dodatke kao što je džem od smokve koji smo prvi put pravili ove godine, malo smo počeli da eksperimentišemo na primer, pekmez od šljive napravili smo ove godine u nekoj manjoj količini u kombinaciji sa cimetom da vidimo pre svega kako će se to samim kupcima svideti, kako bi znali da vidimo za neki naredni period. 
Bazirani smo pre svega na samoj zimnici, ajvari, kornišoni, feferoni, sve salate… Što se tiče samih slatkih proizvoda tu su pekmez kajsija, pekmez breskva, šljiva, imamo slatko od kupina, sirup sok od kupine…“

Ono što ih izdvaja od drugih je to što ne odustaju od tradicionalnog pripremanja zimnice.

„Kada je nastala sama ideja o poslu, posle toga razmišljali smo kako naziv da stavimo, pa smo se odlučili za „Ukus Tradicije“, sam naziv govori da se radi sve po starinskim tradicionalnim receptima, i to sve preko „smederevca“, čišćenja i ljuštenja paprike, tako da se baziramo na starim proverenim metodama rada“, kaže mladi Stefan.

Za ovu godinu plan je da se na tržište izbaci oko 500 tegli voćnih preradjevina, dok je za ajvar i kornišone planirano duplo više, sokova oko 200 litara, a sok od paradjiza 400.


Prodaja je za sada bazirana na opštinu Bogatić.

„Krenućemo sa plasmanom i na neke firme, to jest sindikate većinom u Bogatić i Šabac.“


Stefan kaže da ima velike planove, ipak za ovu godinu upoznaće tržište sa svojim proizvodima, dok se duplo veće količine za prodaju očekuju već naredne godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *