Opšte udruženje preduzetnika u Bogatiću danas je za poljoprivrednike organizovalo prezentaciju o podsticajnim merama i subvencijama Ministarstva poljoprivrede i Uprave za agrarna plaćanja, dok su preduzetnici upoznati sa uslovima kreditiranja kod NLB-Komercijalne banke.

Poljoprivrednicima su o programu subvencija govorili Marko Kesić, novi direktor Uprave za agrarna plaćanja i Biljana Petrović, direktorka za agro sektor, mala i mikro preduzeća u NLB-Komercijalna banka, koja je predstavila lepezu kreditnih proizvoda ove banke namenjenih poljoprivredi.

„Trudiću se da ostvarim svoju misiju i približim Upravu vama, korisnicima, da shvatite da Uprava postoji zbog vas. Naš prvi cilj je vaše zadovoljstvo. To zvuči generalno, ali mislim da je to suština misije ove institucije. U narednoj godini očekujemo da će podsticaji biti više usmereni na investicione projekte nego što je to bilo u ovoj godini. Prošlog četvrtka, 16. decembra Usvojena je krovna uredba o raspodeli podsticaja i već 4. januara možete očekivati prva rešenja po zahtevima koje ste podneli ove godine. Dva pravilnika, za primarnu biljnu i primarnu stočarsku proizvodnju će biti oglašena početkom januara i zahtevi se mogu podnositi do kraja februara. Početkom godine očekujemo drugi poziv iz projekta sa Svetskom bankom za stočare, a početkom februara raspisaćemo poziv za nabavku traktora u visini 11 miliona evra iz IPARD programa“, rekao je Marko Kesić, direktor Uprave za agrarna plaćanja.

Poljoprivredni proizvođači su se raspitivali o subvencijama u narednoj godini za nabavku poljoprivrednih mašina, izgradnju poljoprivrednih objekata, plastenika i nabavku rasnih grla, kao i finansiranju poljoprivredne proizvodnje iz IPARD programa u 2022. godini.

Preduzetnicima su predstavljene mogućnosti kreditiranja kod NLB-Komercijalne banke.

(Izvor: D. G. / Mačvapress)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *