Povodom postavljanja šest kontejnera – posuda za odlaganje uginulih životinja na pet lokacija – dve u Badovincima i po jedna u Dublju, na deponija između Salaša Crnobarskog i Glogovca i na nekadašnjoj deponiji između Metkovića i Glušaca, direktor JKP Bogatić Vladan Popadić je dao sledeću izjavu za „Mačvapress“.

„Uloga Javnog komunalnog preduzeća se ogleda prvenstveno u praćenju realizacije ovog projekta u smislu dnevnog angažovanja naše Službe za zoo higijenu, to jest obilazak svih pet lokaliteta, zatim komunikacija sa partnerom u ovom projektu to je „Energo zelena“ iz Inđije, i smatram da samo pravilnim odlaganjem ove vrste otpada možemo postići cilj. Jedan od osnovnih ciljeva je naravno zaštita životne sredine u našem okruženju i unapređenje dosadašnjim upravljanjem otpada na teritoriji Opštine Bogatić“, izjavio direktor JKP Bogatić, Vladan Popadić.

Radnici JKP Bogatić su i do sada bili angažovani na poslovima uklanjanja animalnog otpada, direktor JKP Bogatić Vladan Popadić je dodao da je Služba za zoo higijenu JKP Bogatić i do sada obilazila privremene deponije.

„Naša Služba za zoo higijenu je i do sada svakodnevno obilazila lokacije privremenih deponija, zatim izlazili smo po prijavi inspektora, obaveštavali nadležne inspekcijske službe i tek nakon dobijanja naloga smo pristupali zakopavanju uginulih životinja. Kod samog izbora lokacija smo morali da se pridržavamo svih zakonskih propisa, udaljenosti od naselja, vodotokova, udaljenosti od saobraćajnica, zatim smo primenjivali sve mere u smislu dezinfekcije samog mesta zakopavanja negašenim krečom, dezinfekcijom vozila, pre izlaska, odnosno povratka na saobraćajnicu. Novi sistem upravljanja otpadom će u mnogome smanjiti troškove JKP Bogatić, a da ne pričamo o nekom benefitu, to jest zaštiti životne sredine na našem području.“

Na kraju razgovora za Mačvapress, direktor Popadić je dodao kako je siguran da će i građani pravilno odlagati animalni otpad, to jest uginule životinje, zato što sad mogu na jedan legalan i besplatan način to da urade.

(Video prilog:Mačvapress)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *