Poljoprivrednici iz opštine Bogatić za beskamatne kredite koji će se odobravati za prolećnu setvu podneli 270 prijava, a ukupno potraživanje je oko 130.000.000 dinara.

Veliko interesovanje poljoprivrednika je razumljivo, s obzirom na velike troškove radova i repromaterijala u prolećnoj setvi, naročito kukuruza koji je najzastupljenija prolećna kultura u Mačvi.

Ovo je najveća podrška lokalne samouprave poljoprivrednicima, pošto je u budžetu opština Bogatić izdvojila 6,5 miliona dinara za subvencionisanje kamate na kratkoročne kredite za prolećnu setvu. Praktično, poljoprivrednici neće platiti ni dinar kamate na pozajmicu koju im odobri Banka Inteza, pošto opština subvencioniše 100 posto obračunate kamate i troškove obrade odobrenog kredita.

Kredit je na godinu dana i vraća se jednokratno, najmanji iznos kredita koji će se odobravati je 200.000, a maksimalni iznos 500.000 dinara po registrovanom gazdinstvu. O tome kome će krediti biti odobren odlučuje banka, a ugovorom je utvrđeno da se svi odobreni krediti isplate do 15. aprila.

(Izvor: D. G. / Mačvapress)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *