Danas je počela izgradnja brze saobraćajnice od Slepčevića do Badovinaca, odnosno graničnog prelaza u ovom mestu, veoma značajne za opštinu Bogatić. Gradilište je posetio i predsednik Republike Aleksandar Vučić, a prisustvovali su i predstavnici lokalnih samouprava iz Mačvanskog okruga.
Planirana trasa državnog puta IB reda Slepčević – granični prelaz Badovinci, počinje neposredno po ulasku trase državnog Šabac – Loznica na teritoriju opštine Bogatić, gde se odvaja i pruža u pravcu zapada južno od naselja Dublje, Klenje i Badovinci i Zminjak, do Pavlovića mosta.
Ukupna dužina puta Slepčević – Badovinci je 15,3 km. Biće omogućena brzina kretanja od 100 kilometara na čas sa poprečnim profilom od dve fizički odvojene kolovozne trake, sa dve saobraćajne trake.
Od Bogatića do granice sa BiH – predviđeno je pet mostova koji će premostiti lokalne puteve, manje vodotokove i kanale, kao i četiri raskrsnice sa kružnim tokom i četiri trake, navedeno je na sajtu JP „Putevi Srbije”.
„Ova saobraćajnice će doprineti dolasku privrednika i investitora u našu opštinu, ali i samom razvoju opštine, kao i boljem izvozu poljoprivrednih proizvoda. Zahvaljujući ovom putu Bogatić se privredno otvara. Pored toga za nas je važna stvar što će se putevi kroz Bogatić rasteretiti kamiona koji će biti preusmereni na brze saobraćajnice“, rekao je predsednik Privremenog organa opštine Bogatić, Milan Damnjanović.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *