Deda N. F. iz jednog sela kod Bogatića prijavio je policiji u ovom mestu prve komšije zbog toga što mu se njihov mačak ušunjao u kuću i sa stola pojeo pun tanjir pečenja.

Naizgled ovo je još jedna od bizarnih prijava koje policija prima od građana koji od ljudi u plavim uniformama očekuju da im pomognu u baš svakoj prilici, ne znajući da to nije u njihovoj nadležnosti.

Međutim, otkriva kako mu komšijske mačke i psi duže vreme pričinjavaju štetu i da mu je tek nakon poslednjeg nedela komšijskog mačka „pala klapna“ zbog čega je otišao u policiju da traži pomoć.

„Ispričao sam policiji i o tom pečenju koje je mačak smazao kada je ušao u kuću jer sam zaboravio da zatvorim vrata i zbog kojeg mi je posebno žao jer mi je doneo unuk. Ja sam pojeo samo dva komada, a mačak sve ostalo iz punog tanjira. Znam ja da je to pomalo i smešno, ali više ne znam kako da se izborim sa komšijskim životinjama“, priča deka.

Komšije, po dekinoj priči, imaju dosta pasa i mačaka u svom dvorištu koje je uvek otvoreno, pa tako preko plota neometano prelaze u njegovo dvorište i kuću.

Odneli su mu obuću, pa je ostao bez papuča i cipela, a nedavno i skoro sve kobasice iz špajza. Zbog nestašnih životinja je upozoravao komšije, a pošto ništa nisu preduzimale pomoć je tražio od policije.

„Kada se žalim komšijama oni kažu da ubijem mačku ili da zatvorim vrata. Mačku ne bih ubio, a šta ću kad zaboravim da zatvorim vrata pa komšijske životinje uđu. Jednu mačku sam našao mrtvu u sobi u koju ne ulazim, ko zna kada se tu uvukla i uginula, pa sam primetio tek kad sam osetio neprijatan miris“, kaže deka.

Deka živi sam i mada je u „zlatnoj mladosti“ zdravlje ga dobro služi i sam brine o sebi. Ništa mu, kaže, ne nedostaje, samo što se nervira zbog nestašnih komšijskih pasa i mačaka.

U policijskoj stanici su uredno zaveli dekinu prijavu i uskoro će patrola izaći na teren i, možda, deki pomoći da se otarasi nesvakidašnjih muka.

(Kurir.rs/Telegraf)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *