Bezbroj puta se ovaj taksista našao u nesvakidašnjim situacijama, koje su, kako kaže, čar posla kojim se bavi, specifične su za branšu i ne događaju se „običnim“ ljudima. Plaćali ga rakijom, bežali na semaforu, a u autu se rodila i beba…

Osam godina, koliko radi kao taksista, Branko Đalamić iz Bogatića deli sa ljudima koje vozi njihove sudbine, srećne i tužne trenutke iz njihovih života, sluša ispovesti, žalopojke, mudrosti…

„Iako je ovo malo područje, gde se puno ljudi poznaje, ipak ne znaš sve o mušteriji koja te zove zbog vožnje, pa bude situacija za koje pomislim da su neponovljive, a onda se dogodi sledeća koja je nadmaši. Mislim na lepe, prijatne i srećne momente, a one ružne i opasne želim da zaboravim i iskoristim kao pouku da se ne bi ponovile“, kaže Branko.

Tako je Branka nedavno pozvao deka, penzioner, da njega i baku preveze do Doma zdravlja u Bogatiću. Relacija je kratka i račun bi izneo svega nekoliko stotina dinara, ali je deka zamolio da uslugu plati kada „legne“ penzija.

„Stigao sam pred njihovu kuću, a deka izlazi sa flašom rakije u ruci. Evo, kaže, neka bude zalog da ću platiti. Hvalio je svoju rakiju i ponovio da će me pozvati da dođem po novac kada primi penziju. Prevezao bih besplatno, shvatam da nemaju novca, a moraju kod lekara, starijima i penzionerima često činim takvu uslugu, ali je deka bio uporan da uzmem prepečenicu i nisam uspeo da ga odvratim. Kada je primio penziju platio je vožnju, ali flašu rakije nije hteo da uzme. To ti je čast, rekao mi je“, prepričava Branko najnoviju zgodu.

Od kada su pre par godina tri mladića koje je vozio do Beograda da ne bi platili vožnju iskočila iz taksija kada se u gradu zaustavio na semaforu. Tada se razočarao zbog nepoštenja i prevare, ali i susreo sa naličijem posla za koji se opredelio, koji voli i od kojeg izdržava svoju porodicu.

Međutim, sa osmehom se priseća porođaja mlade Romkinje u automobilu, na putu do porodilišta u šabačkoj bolnici.

„Vozio sam trudnicu i njenu majku, a beba nije više mogla da čeka i kod pruge u Štitaru, na pola puta do porodilišta, majka je u taksiju porodila ćerku. Kada smo stigli do bolnice, platili su i častili baš pošteno. Ko zna da li će se ikada ponoviti, i ovakav slučaj i muštuluk što sam dobio, koji je bio nekoliko desetina puta više od cene vožnje“, priča Branko.

(Izvor:D.G/Telegraf)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *