Na poziv grada Prokuplja, delegacija opštine Bogatić posetila je ovu lokalnu samoupravu.

U ime rukovodstva grada, izuzetnu dobrodošlicu gostima, poželeli su gradonačelnik Milan Aranđelović, predsednik Skupštine grada Dejan Lazić i načelnik Topličkog upravnog okruga Zlatan Miljković.

Na radnom sastanku u gradskoj kući razmenjena su iskustva u pogledu društveno-ekonomskog razvoja, privrednog ambijenta i daljih razvojnih planova, a razgovarano je i o mogućnostima i modalitetima bliže i snažnije saradnje i zajedničkog delovanja.

S obzirom da i opština Bogatić neguje tradiciju Gvozdenog puka, dve delegacije su obišle i položile vence na spomen obeležje Gvozdenog Puka u samom centru Prokuplja. Nakon toga, domaćini su predstavili važne istorijske, kulturne i turističke znamenitosti grada – Narodni muzej Toplica, spomen sobu Gvozdenog puka, srednjevekovno utvrđenje na brdu Hisar, kao i nekoliko uspešnih privrednih subjekata koji posluju na teritoriji grada.

Predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović zahvalio se domaćinima na divnom gostoprimstvu i tom prilikom istakao značaj povezivanja i ponovnog uspostavljanja prijateljskih, bratskih odnosa između grada Prokuplja i opštine Bogatić i između građana Toplice i Mačve. „Kroz vekove, naš međusobni odnos je oduvek bio isprepletan i dinamičan. Karakterisalo ga je velika ljubav, poštovanje i prijateljstvo, a istinska spona tog prijateljstva su bili ljudi“ naglasio je Damnjanović. Takođe, upoznao je domaćina sa mogućnostima i potencijalima naše opštine, a potom je uputio zvaničan poziv da posete Bogatić i osete tradicionalno mačvansko gostoprimstvo i lično se uvere u sve lepote našeg kraja.

Na kraju dvodnevne posete, a nakon sagledavanja svih pozitivnih aspekata, obe delegacije su se složile da je uzimajući u obzir zajedničku slavnu prošlost i identične poglede na budućnost, došao trenutak da se pokrene inicijativa da se grad Prokuplje i opština Bogatić pobratime. U narednom periodu biće nastavljena intenzivna komunikacija kako bi bili ostvareni svi formalni preduslovi za potpisivanje bilateralnog sporazuma.

U zvaničnoj delegaciji opštine Bogatić bio je i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *