„Da li se neko pita kako je mom detetu i nama kada se takav čovek vratio u selo. Mi smo sada njegovi zatočenici, sedimo u kući, ne idemo nigde“, kaže otac devojčice.

Viši javni tužilac u Šapcu Svetlana Nedeljković potvrdila je da će tužilaštvo „u zakonskom roku i iz zakonom propisanih razloga izjaviti žalbu na odluku Višeg suda u Šapcu kojom je ukinut pritvor Aleksandru I. (39) zbog krivičnog dela obljuba sa detetom“.

Roditelji devojčice (12) koju je u junu prošle godine napastvovao Aleksandar I. smatraju da je Rešenje Višeg suda u Šapcu kojim je Aleksandar I. u petak pušten iz pritvora posle šest meseci iako je protiv njega u decembru podignuta optužnica skandalozno i očekuju da se za ovaj slučaj zainteresuje i ministarka pravde.
„On je pušten na slobodu zato što se mediji nisu bavili ovim slučajem pa je zbog toga malo uznemirenje javnosti. A da li se neko pita kako je mom detetu i nama kada se takav čovek vratio u selo. Mi smo sada njegovi zatočenici, sedimo u kući, ne idemo nigde. Stalno su sa nama komšije, a ja ne idem u selo da se ne bismo sreli. Ne znam kako bih odreagovao“, kaže otac Vladan Ćirić.

Devojčica danas nije otišla u školu i roditelji je neće pustiti da pohađa nastavu cele nedelje. Roditelji su do juče od nje krili da je Aleksandar I. izašao iz zatvora.
„Morali smo joj reći i sama bi pročitala jer svi mediji su objavili. Ukočila se, plakala je i pitala: Kako to, obećali ste da će dugo biti u zatvoru. Jesmo je smirivali sve ovo vreme tako što smo joj govorili da su svi na njenoj strani i da će ga država goniti za nedelo koje je uradio. Ovo je za nas veliki šok jer živimo u istom selu i plašimo se da dete pustimo napolje“, rekla je majka Stanka Ćirić.

Na odluku Višeg suda dopuštena je žalba u roku od tri dana i porodica veruje da će njihova advokatica i tužilac uspeti da je promene.

(Izvor: Srbija danas, RTS, Prva)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

One thought on “Devojčica iz Mačvanskog Belotića koju je obljubio manijak ukočila se i plakala kada je saznala da je optuženi pušten na slobodu”
  1. Sad nek otac stric i ostal muška rodbina siluju njega pa će odležati 6 mjeseci istrage i Bog te veselio. Boze na šta ovo današnje sudstvo lici? Sudija koji je donio ovi odluku da hitno da ostavku pa da mu se onda sudi za ovaj zločin! Jer takvim postupkom tj. odredbom on je ponovo silovao žrtvu al sad i njenu porodicu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *