„U ime opštine Bogatić i svoje ime svim predškolcima, učenicima, studentima, prosvetnim radnicima i zaposlenima u obrazovnim i vaspitnim ustanovama najiskrenije čestitam školsku slavu Svetog Savu.
Danas se podsećamo na život i misiju najvećeg srpskog prosvetitelja, koji nam je zaveštao da negujemo i širimo ljubav, mir, toleranciju, da uporno stremimo ka visinama i nikad ne odustanemo od svog cilja. Životno delo Svetog Save predstavlja trajnu prosvetiteljsku i civilizacijsku tekovinu koja nas podseća da je ulaganje u mlade i briga o njima siguran put ka izgradnji boljeg i naprednijeg društva.
Pandemija koronavirusa uticala je na sve oblasti društva, među kojima je, nažalost, i obrazovanje. U novonastaloj situaciji, svi vi ste učili i stvarali u uslovima koji su zahtevali maksimum napora. Svojom istrajnošću, požrtvovanjem, skromnošću i ostvarenim uspesima , podsetili ste na trajne vrednosti svetosavlja. Neka vam mudrost, snaga i vera najvećeg srpskog prosvetitelja budu životna inspiracija za postizanje i ličnog i profesionalnog prosperiteta.
Srećan Savindan!“, poželeo je Milan Damnjanović, predsednik opštine Bogatić svima koji danas obeležavaju školsku slavu Svetog Savu.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *