U proteklih sedam dana Drina i Sava kod Bogatića izbacile su na površinu dva utopljenika.

U policiji i pogrebnoj službi komunalnog preduzeća u Bogatiću su iznenađeni što su dva ljudska tela isplivala u ovako kratkom roku i veruju da je sve samo – slučajnost. Na sreću, daleko je vreme ratnih zbivanja devedesetih godina kada su ljudska tela učestalo plutala vodom.

„Oba slučaja su prijavili ribolovci. Telo muškarca bilo je nasukano se na rečnom ostrvu u potesu Podine u Salašu Crnobarskom, u blizini jedne šljunkare, dok je telo žene pronađeno u Savi tri kilometra daleko od ušća Drine u ovu reku“, navode u policiji.

Radnici pogrebne službe ovdašnjeg komunalnog preduzeća su u prisustvu policije tela izneli na obalu i transportovali do bolnice u Šapcu.
„Dok smo na Drini lako stigli do tela muškarca koje je bilo na suvom, na sprudu, intervencija na Savi je bila izuzetno teška i trajala je nekoliko sati. Nas šestorica smo se baš namučili. Čamcem smo došli do tela, a onda uz veliki napor izneli na suvo uz strmu obalu, pa kroz šumu i blato do kolena nosili na rukama do automobila“, opisao je Zoran Maletić, koji je za poslednjih dvadeset godina na obdukciju „sproveo“ oko 200 ljudi nastradalih u različitim nesrećama.
Nastradali muškarac je, po njegovoj proceni koju je dao na osnovu velikog iskustva, bio star do 40 godina, belog tena je i ošišan na „čiroki“ frizuru, dok je žena na sebi imala jaknu, helanke i patike. Leš muškarca je manje vremena bio u vodi, dok je telo žene duže plutalo rekom pre nego što se zakačilo u šipražje uz samu obalu.

U policiji navode da se u ovakvim situacijama obavezno radi obdukcija tela i potom preko Interpola razumenjuju podaci sa ciljem da se otkrije identitet nastradalih.
„Za sada je identitet utopljenika nepoznat. Moguće je da se sazna ko su, na osnovu obdukcije, garderobe ili nekih drugih detalja i ukoliko je prijavljen nestanak i rodbina ili neko drugi se interesuje. Bilo je takvih slučajeva, mada više onih da se nikada nije saznalo pa su nastradali sahranjeni kao NN lica o trošku države“, navodi izvor.

(Izvor: Alo / Mediji / I.T)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *