Kod Osnovne škole u Bogatiću, danas je montirana javna česma, koja će biti od izuzetnog značaja svakom ko se nađe ovih vrelih dana u centru varošice.

Česmu su montirali i pustili u rad radnici JKP „Bogatić“ i preduzeća „Graneks“ u čijoj radionici je proizvedena. Napravljena je od mermera „Romanit“ i teška je oko 800 kilograma. Česma je priključena na vodovodnu mrežu, pa se voda može koristiti i za piće.

„Kako bi ljudi mogli da se osveže po ovim tropskim temperaturama kojima su izloženi prethodnih dana, odlučili smo da u samom centru Bogatića, u blizini parka kod osnovne škole „Mika Mitrović“ postavimo javnu česmu.

Funkcionalna i praktična za upotrebu, oblikovana da zadovolji savremene standarde i lako dostupna za sve uzraste, ova česma će omogućiti da naši sugrađani utole žeđ u svakom momentu.

Javni pristup besplatnoj pitkoj vodi koja je hemijski i biološki ispravna je komunalni minimum, ali i savremeni standard u razvijenom svetu kome svi zajedno težimo“, izjavio je Milan Damnjanović, predsednik opštine Bogatić.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *