Tradicionalna manifestacija „Mačvanska lila“ održana je juče u Mačvanskom Belotiću, kod Radovan kule Milića od Mačve.

Centralni segment manifestacije je izbor najlepše lile. Petočlani žiri u izboru najlepše lile, činili su Ljubica Pavlović, Nenad Stanković, Darko Mašić, Branislav Stanković i Radomir Popović, odabrli su pet najmaštovitijih i najlepših lila, čiji su vlasnici nagrađenim prigodnim poklonima.

Tradicionalna Ulična trka od Radovan kule do centra Belotića, u organizaciji Sportskog udruženja Altletika Bogatić, koja je, pored domaćih, okupila takmičare iz atletskih sekcija iz Sremske Mitrovice, Šapca, Krupnja, Rume i Badovinaca, otvorila je manifestaciju „Mačvanska lila 2021“.

Zatim su na bini uz brojnu publiku nastupili Kulturno-umetnička društava „Milić od Mačve“ iz Belotića i „Đerdan“ iz Zminjaka, Ansambl narodnih igara „Hajduk Stanko“ iz Šapca koji je oduševio sve prisutne zanimljivom koreografijom uz špansku tradicionalnu nošnju, Dečiji hor „Duga“, instrumentalista Goran Majstorović, a vrlo zanimljiv nastup imale su i „Šabačke mažoretkinje“. U dramskom programu predstavio se i glumac Dušan Simić.

Za sve vreme trajanja manifestacije, svi prisutni su mogli besplatno da uživaju u pečenim listićima i kuvanim purenjacima.

Dodeljene su nagrade najmlađim atletičarima koji su učestvovali u Uličnoj trci, izabrano je pet najlepših lila, zatim se lililo uz vatromet.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *