Na svojoj njivi u Banovom Polju, kod Bogatića, Saša Ljubinković je juče pronašao dve ploče o kojima ne zna ni šta su niti kako su tu dospele.

Još razmišlja šta bi mogli da budu čudni predmeti na njegovom imanju, a još više zabune kod njega je izazvalo „guglanje“ i kada se kao jedno od rešenja enigme nametnulo da su u pitanju – meteoriti.

Iako priznaje da ne veruje da su meteoriti, kada je uporedio fotografije sa intereneta i one koje je napravio na njivi, na trenutak veruje da su baš meteoriti pali u Mačvu, usred tek izniklog suncokreta.

„Otišao sam na njivu da proverim da li je nikao suncokret i na dvadesetak metara u dubini primetio dve ploče koje su ležale u brazdi otprilike dugoj između četiri do četiri i po metra. Bile su udaljene jedna od druge oko metar. Stajao sam zbunjen jer nikad tako nešto slično nisam video. Podigao sam jednu i pomerio do druge i uverio se da nije preterano teška, ali nije ni laka.“, kaže Saša.

Čudni i nepoznati predmeti su duboko proklizali u zemlju, pa je na osnovu toga posumnjao da su pali sa velike visine i da nisu tek tako ostavljeni između dve vrste suncokreta koji je tek iznikao. Zagrebao je po površini ploče, prekrivenoj belom skramom, ispod koje je materijal crne boje i strukture slične kamenu.

Saša je na njivi poslednji put bio pre dvadesetak dana, pa mu je jedino jasno da su ploče u međuvremenu „pale“ na njivu, pošto ih tu nije bilo u vreme setve. Sve ostalo su samo sumnje, pa i to da li su potpuno bezvredne ili su, ipak, meteoriti koji, možda, imaju neku vrednost.

„Doneću ih kući, oprati i čekati da se javi neko ko može da pomogne, jer u ovom trenutku ne znam ni kome bih se obratio da ih ispita i pouzdano kaže šta sam ustvari pronašao.“, rekao je Saša.

(Telegraf.rs)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *