Povodom seksualnog zlostavljanja devojčice iz Mačvanskog Belotića, predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović je osudio ovaj monstruozni zločin koji zaslužuje najoštriju društvenu osudu i najtežu propisanu kaznu. Takođe, najavio je da će Lokalna samouprava pružiti svaki vid pomoći i podrške našoj maloj sugrađanki i njenoj porodici i da će sve vreme biti uz njih.

Prenosimo u celosti saopštenje Milana Damnjanovića predsednika opštine Bogatić:

„Poštovani,
Osećam moralnu obavezu i odgovornost da se obratim javnosti nakon saznanja o počinjenosti monstruoznog zločina koji se desio 20. juna 2021. godine na teritoriji naše lokalne samouprave.

Čin silovanja i pedofilije predstavlja najpodmukliji oblik seksualnog nasilja i jedno od najtežih krivičnih dela i zaslužuje najoštriju društvenu osudu i najtežu propisanu kaznu. Kao roditelj, osećam duboku bol i tugu i izražavam žal zbog svega onoga kroz šta je prošla naša maloletna sugrađanka iz Belotića. Nema ništa stresnije ni strašnije za žrtvu i njene roditelje od ovako doživljenog traumatičnog iskustva.

Upućujem apel nadležnim državnim organima (policija, tužilaštvo, sud) da hitno, u što kraćem roku ispitaju sve okolnosti slučaja i počinoca najoštrije kazne u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

Lokalna samouprava će pružiti svaki vid pomoći i podrške našoj sugrađanki i njenoj porodici i sve vreme će biti uz njih. Moramo svi zajedno kao društvo da radimo na podizanju svesti o postojanju izopačenih i bolesnih ljudi među nama i da ovakve strašne pojave sprečimo i iskorenimo kako se ne bi pojavljivale u budućnosti.“

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *