Treći Međunarodni festival folklora Bogatfest počeo je sinoć, nastavlja se večeras, a biće završen sutra nastupom folklornih ansambala na manifestaciji „Hajdučko veče“ u Crnoj Bari. Na festivalu učestvuje oko 200 članova folklornih ansambala iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Rumunije i Severne Makedonije.

„Večeras sam imao tu čast i zadovoljstvo da svečano otvorim jednu od najznačajnijih kulturnih manifestacija opštine Bogatić – treći po redu Bogatfest 2021. Imali smo priliku da uživamo u afirmaciji tradicionalnih vrednosti i promociji multikulturalnosti, uz medjusobno druženje i učešće mnogobrojnih gostiju iz zemlje i inostranstva. Koncert eminentnog umetnika Bilje Krstić i njenog „Bistrika“ je obeležio prvi dan ovog predivnog medjunarodnog festivala, a sutra nas očekuje nastavak kulturno-umetničkog programa. Zahvalnost Kulturno-obrazovnom centru i folklornom ansamblu „Djido“ na izvanrednoj organizaciji“, rekao je na otvaranju „Bogatfesta“, Milan Damnjanović, predsednik opštine Bogatić.

U pratećem programu festivala na platou ispred Osnovne škole organizuje se sajam tradicionalnih proizvoda i narodne radinosti. Prvi dan festivala završen je koncertom Biljane Krstić i „Bistrika“.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *