Milan Damnjanović, predsednik opštine Bogatić primio je delegacije učesnika Međunarodnog festivala folklora Bogatfest. Prijemu su prisustvovali i Teodor Teodorović, zamenik predednika Opštine i Siniša Puzić, predsednik Skupštine opštine Bogatić, kao i Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog upavnog okruga.

Opština Bogatić, Kulturno-obrazovni centar i Turistička organizacija opštine Bogatić pripremili su za goste poklone koji će ih podsećati na boravak u Mačvi, a delegacije učesnika ovogodišnjeg festivala iz Severne Makedonije, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Slovenije zahvalile su se na gostoprimistvu i domaćinima uručili prigodne poklone.

Mihail Mihailovič Ivanov iz Ruske Federacije je posle kraćeg obraćanja uručio Milanu Damnjanoviću orden Pravoslavne crkve.

„U svečanoj sali Skupštine opštine Bogatić, priredili smo prijem za delegacije učesnike trećeg po redu Bogatfesta – Međunarodog festivala folklora Bogatić 2021. Takođe, ovom prilikom, ugostili smo i visoke zvanice iz ambasada Republike Rumunije i Republike Bosne i Hercegovine u našoj zemlji, kao i naše drage prijatelje iz bratske Rusije. Želeli smo na ovaj način da im se zahvalimo na poseti našoj opštini i na dva nezaboravna dana koja su nam priredili. Nakon prijema, svi zajedno smo uživali u defileu učesnika i bogatom kulturno-umetničkom programu. Verujem da će naši dragi gosti poneti najlepše moguće utiske iz našeg Bogatića. Upućujem zahvalnost načelniku Mačvanskog upravnog okruga Vladanu Krasavcu što je svojim prisustvom uveličao ovu divnu manifestaciju. Već sada se radujemo sledećoj godini i novom druženju na četvrtom po redu Bogatfestu“, izjavio je Milan Damnjanović, predsednik opštine Bogatić.

(Izvor:Kabinet predsednika opštine Bogatić/Mačvapress)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *