Danas je održana deveta sednica Skupštine opštine Bogatić na kojoj je usvojena Odluka o povećanju naknade za svako novorođeno dete sa 20.000,00 dinara na 50.000,00 dinara, počev od 01. januara ove godine.

Predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović nije krio zadovoljstvo povodom Odluke o jednokratnoj pomoći za novorođenčad koju su odbornici jednoglasno usvojili. Prenosimo sopštenje predsednika opštine Bogatić Milana Damnjanovića u celosti:

„Srećan sam i ponosan što su na današnjoj IX sednici Skupštine opštine Bogatić odbornici jednoglasno usvojili Odluku o jednokratnoj pomoći za novorođenčad kojom je povećan iznos naknade sa 20.000,00 dinara na 50.000,00 dinara za svako novorođeno dete, počev od 01. januara ove godine.

Na ovaj način želimo da stimulišemo porodice da rađaju decu i da poboljšamo prirodni priraštaj stanovništva opštine Bogatić. Za nas je važno da menjamo nepovoljnu demografsku sliku, a usvajanje ove odluke je samo jedna u nizu mera koje ćemo preduzimati u narednom periodu, kako bismo popravili trenutnu situaciju.“

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *