Odbornici Skupštine opštine Bogatić su na danas održanoj sednici usvojili odluku kojom se jednokratna naknada za novorođenčad povećava sa 20.000 na 50.000 dinara.

Zamenik predsednika Opštine Bogatić Teodor Teodorović obrazlažući predlog o povećanju naknade za svako novorođeno dete istakao je da je Odluka prethodno usvojena na sednici Opštinskog veća i da je motivisana povećanjem nataliteta i smanjenja negativne stope prirodnog priraštaja koji je poslednjih godina dramatičan.

„Pravo na uvećanu naknadu imaće sve porodice koje su dobile prinove od 1. januara ove godine. Porodicama koje su već ostvarile pravo po osnovu stare odluke opštinska uprava će po službenoj dužnosti, bez prethodnog podnošenja zahteva, isplatiti razliku do 50.000 dinara.“, rekao je Teodorović.

Odluka će stupiti na snagu osmog dana nakon objavljivanja u Službenom listu Opštine Bogatić.

Odbornici SO Bogatić usvojili su lokalni akcioni plan zapošljavanja, izvešaj o radu i finansijski izveštaj Kulturno-obrazovnog centra za 2020. godinu, dopunu odluke o izradi plana detaljne regulacije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Crnoj Bari i više odluka o kadrovskim rešenjima iz nadležnosti Skupštine.

Sednicom je predsedavao Siniša Puzić, predsednik Skupštine opštine Bogatić, a najviši funkcioneri Opštine Bogatić prisustvovali su takođe na ovom skupštinskom zasedanju.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *