Ministarka zdravlja Republike Srbije, Danica Grujičić, danas je bila u radnoj poseti Domu zdravlja Bogatić, obišla je sve službe, a u razgovoru sa rukovodstvom DZ i zaposlenima razmenjeni su stavovi o načinu funkcionisanja ove zdravstvene ustanove.
Plan je da u narednom periodu lokalna samouprava obezbedi adekvatan prostor za službu hitne medicinske pomoći, a za sve što je u logističkom smislu potrebno, kao i rešavanje kadrovskih nedostataka, Ministarstvo se stavilo na raspolaganje. Kao najveći problem, sa kojim se suočavaju sve manje lokalne sredine, i Bogatić ima nedostatak stručnog kadra, ali to je problem koji se mora rešavati na nivou države, zaključak je današnje posete. Ministarka je najavila paket pomoći DZ Bogatić, kao i seoskim ambulantama, u vidu nove računarske opreme i mobilnih ultrazvučnih aparata. DZ Bogatić će dobiti i nov digitalni mamograf, kao i logističku pomoć pri opremanju rentgen sale, u kojoj će biti implementiran digitalni rentgen. U okviru ove posete, ministarka Grujičić obišla je ambulante u Dublju, Klenju i Badovincima.
„Bogatić je jedan od primera kako seoske ambulante treba da izgledaju“, zaključak je ministarke zdravlja Danice Grujičić nakon obilaska ambulanti u Dublju, Klenju i Badovincima.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *