Mladi glumac Dragan Petrović u seriji „Tajne vinove loze“ tumači Nemanju Smiljanića, jednog od dva sina Vere Smiljanić, koju igra Sloboda Mićalović. Dragan kaže da je uživao u procesu stvaranja ovog projekta, ali i da je imao tremu pred starijim kolegama.

Najviše scena Dragan je snimio sa Slobodom, koja mu igra majku, i mladim kolegom Markom Vasiljevićem, koji tumači njegovog brata Marka.U početku je postojala trema, naravno, jer ovo je moj prvi veliki projekat pred kamerom u koji su uključeni veliki glumci. Zaista je ovo bio pravi izazov za mene. Sa Slobodom i Markom sam proveo najviše vremena tokom snimanja i imam samo reči hvale za njih, a tu su još i Vojin Ćetković, Vanja Nenadić, Dara Džokić i drugi. Cela ekipa je divna, dosta su mi pomogli i brzo sam se uklopio. Čast mi je što sam imao priliku da sarađujem sa njima – rekao je Dragan za „Kurir“.

„Uglavnom se priprema svodila na učenje teksta i vežbanje akcenta kod kuće, a zatim na setu probamo scenu nekoliko puta pre nego što se uključe kamere. Čim sam pročitao scenario, bilo mi je jasno ko je i kakav je moj lik. Lako sam se u njemu pronašao, jer on je student baš kao i ja, i nema velike razlike u godinama.“, kaže mladi glumac.

Dragan je otkrio i kada je počelo njegovo interesovanje za glumu.

„Odlučio sam da konkurišem na FDU tokom srednje škole, a ljubav prema pozorištu i glumi javila se u najranijem detinjstvu. Bio sam treći razred osnovne škole kada sam postao deo amaterskog pozorišta „Janko Veselinović“ u Bogatiću. U tom periodu za mene je gluma bila igra, razonoda i zabava. Tek kasnije sam shvatio sam da u glumi postoji nešto ozbiljnije, dublje i životnije.“, rekao je Dragan za pomenuti medij, te dodao ko mu je glumački uzor:

„Moj najveći glumački uzor, od malih nogu, jeste neponovljivi Zoran Radmilović, zbog njegovog „Radovana“ sam i zavoleo ovaj posao. Veliki je broj kolega koje cenim i koje me inspirišu, ne bih mogao sve ni da ih nabrojim.

Dragana, zbog istog imena i prezimena, često mešaju sa starijim kolegom Draganom Petrovićem Peletom, a Peletova ćerka Lena Petrović studira na klasi sa mladim glumcem.

„Nismo u srodstvu, međutim, zbog istog imena i prezimena često me mešaju sa njenim ocem Draganom Petrovićem Peletom. Lenka je moja koleginica sa klase i prijatelj i voleo bih da nas u budućnosti prate zajednički projekti, kao i sa ostalim drugarima sa klase.“, istakao je Dragan.

(Kurir/Alo/Instagram)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *