Četvoro mališana starosti od jedne do osam godina iz Banovog Polja kod Bogatića izmeštena su iz porodice i o dvoje će brinuti njihova baka, dok je dvoje zbrinuto u hraniteljskoj porodici.

Za teške uslove u kojima su deca živela možda se i ne bi saznalo da porodica nije došla u žižu javnosti kada je njihova sestra po majci, dvanaestogodišnja Ž.N. optužila očuha za silovanje u avgustu prošle godine.

Očuh je u zatvoru, a o petoro dece je ostala da brine majka Suzana N. Zapuštenu i neurednu decu u lošim uslovima zatekli su socijalni radnici, i posredstvom ove službe kuća je okrečena, očišćena, dostavljena je pomoć.

Međutim, majka je nastavila po starom i deca su bukvalno bila prepuštena sami sebi, u prljavštini i nehumanim uslovima, pa socijalni radnici nisu imali drugog izbora sem da četvoro mlađe dece izmeste iz domaćinstva i odvoje od majke koja za njih, kako se pokazalo, nije marila.

Sada već trinaestogodišnja Ž.N. ostala je da živi sa majkom. Komšije kažu da su supružnici pre nego što je otac uhapšen zbog obljube, znali često da se posvađaju, potuku a da su ih često viđali oboje u alkoholisanom stanju.

– Ništa ni ona nije bolja od njega. Oboje su stalno pijani, biju se, viču.. O mlađoj braći i sestri uglavnom je brinula devojčica koju je očuh napastvovao – rekle su nam tada komšije.

Majka je za Informer izjavila da je suprug bio prek, nagao, da je znao da udari i da nije imao milosti ni prema njoj ni prema deci.

Očuh, kojem je posle hapšenja potvrđeno 0,37 promila alkohola u krvi, posle iživljavanja nad maloletnom pastorkom je zaspao u autu gde ju je i napastvovao I gde ga je policija zatekla polugolog, a Ž.N. je uspela da se domogne njegovog mobilnog telefona, izađe iz auta i pozove majku.

– Meni su moja deca najvažnija, a budala i treba da odgovara, samo nam je problem pravio. Ja ću da radim i izdržavam ih, ništa im ne sme faliti – govorila je tada Suzana N.

Međutim, deca su nastavila da žive kao i pre, u prljavštini, bez uslova, jedino pošteđeni tuče i svađe između majke i oca koji je u zatvoru.
                                                                                                      AUTOR: Alo.rs/ Informer/ M. G.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *