Dom zdravlja Bogatić od danas je bogatiji za novo sanitetsko vozilo sa najsavremenijom opremom koje će nesumnjivo doprineti spašavanju mnogih ljudskih života i boljem i efikasnijem radu ove zdravstvene ustanove.

Na inicijativu Doma zdravlja Bogatić koja je bila podržana od strane lokalne samouprave, Ministarstvo zdravlja je dalo pozitivan odgovor i Dom zdravlja Bogatić je dobio ovu izuzetno vrednu donaciju u vrednosti od 40.720 evra.

„Upućujem zahvalnost svima koji su doprineli da naš Dom zdravlja posle dugog niza godina dobije jedno moderno ambulantno vozilo, koje je potpuno opremljeno savremenim aparatima“, izjavio je predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović.

Dr Aleksandar Martinović, direktor Doma zdravlja istakao je da je vozilo danas registrovano i da uz dva saniteta kojima raspolaže hitna služba u narednom periodu znatno biti unapređen kvalitet usluga u hitnim slučajevima i zahvalio se na donaciji Ministarstvu zdravlja i lokalnoj samoupravi.

Ambulantna vozila, opremljena savremenim aparatima, deo su donacije od 11 vozila, koje je obezbedila USAID za zdravstvene ustanove, a koristiće ih Opšta bolnica Jagodina, domovi zdravlja Bogatić, Kraljevo, Vranje i Svrljig i Specijalna bolnica za nespecifične plućne bolesti Sokobanja.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *