Na stadionu Fudbalskog kluba „Napredak MB“ u Mačvanskom Belotiću danas je održan sedmi tradicionalni Vaskršnji kros, posle dve godine pauze. Veliki odaziv dece iz cele Mačve, Šapca, Beograda, Sremske Mitrovice, Krupnja, Bijeljine, ali i gostiju sa Kosova i Metohije, u potpunosti je ispunio ciljeve manifestacije – promociju sporta, zdravog života i druženja. Kros je zvanično otvorio paraolimpijac Ivan Cvetković, prvak Evrope na 400 metara sa KiM.

Sportskim nadmetanjima prethodila je Sveta liturgija služena u Hramu Svetog Stefana Dečanskog, uz učešće dece veronauke, Dečijeg hora „Duga“ i vernog naroda. Na distancama od 50 do 600 metara, u više od dvadeset trka, učestvovalo je preko dvestotine dece, uzrasta od 3 do 15 godina, iz atletskih klubova „Junior“ Krupanj, „Akademac“ Bijeljina, „Srem“ Sremska Mitrovica, PSU „Sveta Srbija“ Beograd, „Straža“ Gnjilane, AŠK „Tempo“ Šabac, „Sprint“ Badovinci i iz kluba domaćina Sportskog udruženja „Atletika Bogatić“ Belotić. Najuspešnijim najmlađim atletičarima i osnovcima u muškoj i ženskoj konkurenciji na travnatoj stazi, diplome i medalje uručili su organizatori i treneri, predstavnici gostujućih atletskih klubova.

Ova sportska manifestacija održana je u organizaciji Sportskog udruženja „Atletika Bogatić“ Belotić i Odbora za veronauku Eparhije šabačke, u saradnji sa Opštinom Bogatić, Mesnom zajednicom Belotić, TOOB, Sportskim savezom opštine Bogatić, Crvenim krstom, Javno-komunalnim preduzećem Bogatić, Opštim udruženjem preduzetnika Bogatić, FK „Napredak“, KUD-om „Milić od Mačve“, štamparijom „Partizan“ i PSU „SvetaSrbija“.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *