U znak sećanja na žrtve fašizma u toku Drugog svetskog rata, u našoj zemlji, Evropi i svetu obeležava se 9. maj – Dan pobede.
Državni praznik i 77. godišnjica pobede nad fašizmom obeleženi su danas u Bogatiću polaganjem cveća i venaca na spomenik palim borcima Mačvanskog partizanskog odreda. Počast onima koji su pali u borbi za slobodu odali su predstavnici opštine Bogatić, SUBNOR-a Bogatića i udruženja potomaka ratnika 1912-1920. „Puk Kraljevića Aleksandra“ iz Bogatića.
„Na oltar slobode, nezavisnosti i antifašizma, srpski narod položio je ogromne žrtve. Ovde smo da odamo počast žrtvama fašizma, rodoljubima koji su svoje živote položili za sve nas, za mir i blagostanje. Borci iz ovih naših krajeva učestvovali su u divovskim borbama tokom Drugog svetskog rata i nesebično dali svoj doprinos u pobedi dobra nad zlom. Ostaje nam da se s ponosom sećamo njihove velike žrtve, izrazimo večno poštovanje i da ih pominjemo sa pijatetom. A nama, njihovim potomcima ostaje u amanet da slobodu čuvamo, da se u njoj razvijamo i napredujemo“, rekao je ovom prilikom predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović.

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *