Danas je u maloj sali Skupštine opštine Bogatić održana 16. sednica Opštinskog veća opštine Bogatić. Članovi Opštinskog veća razmatrali su ukupno 13 tačaka dnevnog reda, a sednicom je predsedavao predsednik Opštinskog veća Milan Damnjanović.

Najznačajnije tačke dnevnog reda odnosile su se na utvrđivanje predloga Odluke o drugoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Bogatić za 2021. godinu sa projekcijama za 2022. godinu i 2023. godinu i predlog Odluke o usvajanju plana detaljne regulacije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Salaš Crnobarski u opštini Bogatić.

Članovi Opštinskog veća jednoglasno su utvrdili predlog Rešenja o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2022. godinu na teritoriji opštine Bogatić i određivanje prosečnih cena odgovarajućih nepokretnosti na osnovu kojih je za tekuću godinu utvrđena osnovica poreza na imovinu za nepokretnosti obveznika koji ne vode poslovne knjige, koje se nalaze u najopremljenijoj zoni, kao i predlog Odluke o drugoj izmeni i dopuni Odluke o naknadama koje predstavljaju prihod ostvaren delatnošću Opštinske uprave opštine Bogatić.

Takođe, utvrđen je predlog Zaključka o usvajanju Izveštaja o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja JKP „Bogatić“ Bogatić za period od 01.01.2021. do 30.09.2021. godine i predlog Odluke o usvajanju lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost u opštini Bogatić za 2021 – 2023. godina.

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *