Na 28. sednici Opštinskog veća koja je održana u maloj sali Skupštine opštine Bogatić, članovi ovog tela razmatrali su 27 tačaka dnevnog reda, a sednicom je predsedavao predsednik Opštinskog veća Milan Damnjanović.
Jedna od tačaka dnevnog reda odnosila se na utvrđivanje predloga Odluke o donošenju godišnjeg Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Bogatić za 2022. godinu.
Takođe, doneta su rešenja o dodeli novčanih sredstava udruženjima u oblasti društvenog i humanitarnog rada, kulture i Crkvenim opštinama.
Utvrđen je predlog Odluke o utvrđivanju erozivnih područja i mera za sprečavanje šteta od erozije na teritoriji opštine Bogatić za 2022.godinu, kao i predlog Zaključka o Izveštaju o radu Centra za socijalni rad „Bogatić“ za 2021. godinu i predlog Zaključka o usvajanju programa rada Narodne biblioteke „Janko Veselinović“ Bogatić za 2023. godinu sa projekcijama za naredne 2 godine.
Članovi Opštinskog veća jednoglasno su usvojili izmene i dopune finansijskih planova predsednika Opštine, Skupštine opštine i Opštinskog pravobranilaštva za 2022. godinu, kao i dve tačke iz nadležnosti Javno komunalnog preduzeća „Bogatić“ Bogatić i to: predlog Zaključka o usvajanju Izveštaja o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz Programa poslovanja za period 01.01.-30.06.2022. godine i predlog Zaključka o izveštaju o radu za 2021. godinu.

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *