U maloj sali Skupštine opštine Bogatić održana je 32. sednica Opštinskog veća opštine Bogatić. Članovi Opštinskog veća razmatrali su ukupno 12 tačaka dnevnog reda, a sednicom je predsedavao predsednik Opštinskog veća Milan Damnjanović.
Najznačajnija tačka dnevnog reda bila je utvrđivanje predloga Odluke o drugoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Bogatić za 2022. godinu.
Članovi Opštinskog veća jednoglasno su utvrdili predlog Zaključka o usvajanju Operativnog plana zimskog održavanja opštinskih puteva i ulica na području opštine Bogatić, za zimski period 2022/2023. godine.
Takođe, većnici su utvrdili predlog Rešenja o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2023. godinu na teritoriji opštine Bogatić i određivanje prosečnih cena odgovarajućih nepokretnosti na osnovu kojih je za tekuću godinu utvrđena osnovica poreza na imovinu za nepokretnosti obveznika koji ne vode poslovne knjige, koje se nalaze u najopremljenijoj zoni.
Doneta su Rešenja o odabiru projekata/programa udruženja preduzetnika koji će se sufinansirati iz budžeta opštine Bogatić za 2022. godinu, Rešenja o utvrđivanju konačne rang liste krajnjih korisnika za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama i stanovima na teritoriji opštine Bogatić i Rešenja o utvrđivanju konačne rang liste izabranih privrednih subjekata za sprovođenje mera energetske sanacije putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja energetske sanacije u porodičnim kućama na teritoriji opštine.

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *