Dana 25.01.2021. godine održana je 7. sednica Opštinskog veća opštine Bogatić.  Članovi Opštinskog veća su razmatrali ukupno 37 tačaka dnevnog reda. Prisutno je bilo osam članova Opštinskog veća, a sednicom je predsedavao predsednik Opštinskog veća Milan Damnjanović. 
 
Najznačajnija tačka dnevnog reda bila je utvrđivanje predloga Odluke o angažovanju eksterne revizije završnog računa opštine Bogatić za 2020. godinu. Članovi Opštinskog veća, jednoglasno su utvrdili predlog Odluke o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrada, postupku dodele sredstava, procentu učešća i uslovima pod kojima opština Bogatić učestvuje u sufinansiranju aktivnosti održavanja i unapređenja svojstava zgrada, kao i predlog Odluke o drugoj izmeni i dopuni Odluke o određivanju vršilaca komunalnih delatnosti i načinu poveravanja obavljanja komunalnih delatnosti na teritoriji opštine Bogatić.
 
Utvrđen je predlog Rešenja o pribavljanju u javnu svojinu neposrednom pogodbom delova kat.parc. broj 526 i 527 u K.O. Klenje, radi okončanja izgradnje trotoara u MZ Klenje.
 
Među tačkama dnevnog reda, našle su se i tri koje su se odnosile na program poslovanja Javno komunalnog preduzeća „Bogatić“ – Bogatić. 
 
Doneto je Rešenje o obrazovanju Saveta za migracije opštine Bogatić, kao i  Rešenja o davanju u zakup poslovnih prostora u Klenju i Badovincima.
 
Takođe, doneta su Rešenja o razrešenju i imenovanju predsednika i članova Privremenih organa u dvanaest Mesnih zajednica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *