Opština Bogatić je bila domaćin radnog sastanka na kojem su učešće uzeli državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Darko Božić, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, zamenik gradonačelnika Šapca Blaža Knežević, kao i predsednici Zadružnih saveza Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Okupljanje mladih ljudi punih entuzijazma koji se bave poljoprivredom i koji žele da prihvate inovacije u proizvodnji i pridruživanju i formiranje zemljoradničkih ili poljoprivrednih zadruga u ovim našim krajevima, kao i prekogranična saradnja su bile centralne teme dnevnog reda.

Predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović poželeo je dobrodošlicu gostima i izrazio zadovoljstvo zbog njihove današnje posete. Tom prilikom istakao je poljoprivredu kao značajan faktor za opstanak seoskih sredina i pohvalio ulaganja u zadruge. Stavljanje poljoprivrede, turizma i prirodnih potencijala u funkciju razvoja sela čitave Srbije, pa samim tim i sela naše opštine je nacionalni interes, zaključio je Damnjanović.

Nakon radnog sastanka, delegacije su posetile Zemljoradničku zadrugu ALFAFARM 2018 Badovinci, gde su se na licu mesta uverile u opravdanost i uspešnost ovakvog vida udruživanja.

(Izvor:Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *