U organizaciji Kulturno-obrazovnog centra i opštine Bogatić u Etno parku u Sovljaku otvorena je 23. Međunarodna likovna kolonija „Sovljak 2021“.

U prirodnom ateljeu u dvorištu Etno parka, do 29.jula stvaraće osam umetnika iz Srbije i regiona, Imre Sabo iz Mokrina, Vladislava Čolić iz Vinče, Rade Vujačić iz Podgorice, Crna Gora, Costin Brateanu iz Petrosanija, Rumunija, Jovana Krivokuća iz Smederevske Palanke, David Jovanović iz Šapca, Svetlana Veličković iz Čačka i Damjan Martinović iz Sremske Mitrovice. Učesnike je prisutnima predstavila Snežana Janjić, direktorka Kulturno-obrazovnog centra Bogatić.

„Sinoć je u Etno parku u Sovljaku otvorena „Likovna kolonija Sovljak 2021“. Manifestacija sa tradicijom dugom 23 godine koja okuplja poznata imena iz sveta likovne umetnosti predstavlja kulturni brend i ponos naše opštine.

Imao sam tu čast i zadovoljstvo da pozdravim prisutne i poželim dobrodošlicu eminentnim umetnicima. Verujem da će se osećati prijatno i nadahnuto za vreme trajanja kolonije i da će posredstvom slikarskog platna, ali i drugih umetničkih znanja i veština, uspeti da nam približe deo našeg tradicionalnog mačvanskog ambijenta. Vredna umetnička dela koja ostaju svima nama i lepi i pozitivni utisci koje umetnici ponesu sa sobom su najveće bogatstvo ove divne manifestacije“, saopšteno je iz Kabineta predsednika opštine Bogatić Milana Damnjanovića.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *