Predsednik opštine Bogatić u ostavci Milan Damnjanović i predsednik Skupštine opštine Siniša Puzić, podstaknuti lepim povodom, danas su posetili Crnu Baru.
Opštinska delegacija najpre je obišla radove na izgradnji parking prostora ispred OŠ „Janko Veselinović“ u Crnoj Bari. Prethodnih nekoliko dana lepo vreme je išlo na ruku radnicima, pa se vredno radilo na pripremi za asfaltiranje, a danas su radovi na izgradnji završeni i prostor je priveden nameni. Budući da je parking komforan, moći će da ga koriste svi koji imaju potrebu da se u ovoj zoni zaustavljaju, čime je rešen problem zaustavljanja automobila na putu u ulici koja je najprometnija u ovom selu. Uz parking je asfaltirana i pešačka staza, trotoar koji vodi do škole.
„Već od sutra će učenici iz Crne Bare, koji dolaze peške u školu prošetati novom stazom i bezbednije nego ikad prići školi. Nažalost, svedočimo velikom broju nesreća, imajući to u vidu ovo je bio prioritet. Bezbednost dece je naprvom mestu. Istovremeno je obezbeđen parking za sve one roditelje koji decu dovoze u školu i zaposlene. Uradili smo jednu bitnu stvar za ovo selo, a veliki projekti u ovom mestu nas tek očekuju“, rekao je danas predsednik opštine u ostavci, Milan Damnjanović i dodao da se mašine sele u Banovo Polje, gde će takođe biti asfaltiran parking u zoni škole.
Po obilasku građevinskih radova, predsednik opštine je sa prestavnicima sela Crna Bara posetio i prostorije mesne zajednice, gde je učesnicima sportksih seoskih igara uručio personalizovane trenerke, kao skromni poklon u znak zahvalnosti za uspeh koji su postigli na opštinskim, regionalnim i republičkim nadmetanjima. Oni su, naime, bili apsolutni pobednici opštinskih i regionalnih igara, dok su na republičkim seoskim igrama zauzeli visoko peto mesto i tako proslavili ime svog sela, ali i cele Mačve i opštine Bogatić. Republičke sportske seoske igre su održane u Požarevcu krajem leta i osvetlali obraz sela koje je poznato po visprenosti i hajdučiji.
Predsednik opštine im je zahvalio na doprinosu i lepoj promociji Mačve i istakao važnost njihovog uspeha, koji nije mali i uručio trenerke sa obeležjima opštine i njihovim ličnim imenima.
„Ovo je naš skromni doprinos vašem velikom uspehu. Želim vam da ih u zdravlju nosite i da u njima nižete samo uspehe“, zaključio je Damnjanović prilikom susreta sa sportistima Crne Bare.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *