Najbolji studenti osnovnih i master akademskih studija, koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Bogatić će i ove godine imati mogućnost da konkurišu za stipendije koje opština poslednjih nekoliko godina dodeljuje sa ciljem da podstakne uspeh mladih i ambicioznih stanovnika Bogatića.
Prijave počinju od 1. novembra, a studenti koji ispunjavaju uslove navedene u konkursu će moći da podnesu prijavu do 15. novembra.
U školskoj 2023/2024. godini, opština Bogatić, dodeliće stipendije za najbolje studente i to: za studente fakulteta društveno-humanitarnih nuka, studente fakulteta prirodno-matematičkih nauka, tehničko-tehnoloških nauka, medicinskih nauka i fakulteta umetnosti.
„Ovo je skromni doprinos opštine Bogatić našoj budućnosti. Poznato je da je naše podneblje iznedrilo mnogo uspešnih ljudi, koji su dali svoj doprinos u raznim oblastima. Verujem da ćemo biti ponosni i na ovu generaciju i da će uspehom pokazati da su sa razlogom dobili stipendiju. U ovom trenutku će im to značiti da budu još bolji. Isto tako sam siguran da će se ulaganje u mladost na ovaj način višestruko isplatiti lokalnoj zajednici, jer takvi ljudi su naša svetla budućnost, na njih računamo“, rekao je predsednik opštine Bogatić u ostavci, Milan Damnjanović.
Pravo na stipendiju imaju studenti treće i narednih godina studija, a pored uslova da su državljani Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji opštine Bogatić, studenti koji konkurišu za opštinsku stipendiju moraju da ispune uslov da su tokom prethodnih godina studija najmanju prosečnu ocenu imali 9,00, da se njihovo školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, kao i da nisu ponovili ni jednu godinu studija.
Konkurs i detalji konkursa, kao i dokumentacija koja će biti neophodna za prijavu će biti istaknuti na sajtu opštine Bogatić, a o pojedinostima, ukoliko postoji potreba za tim, zainteresovani se mogu informisati u opštinskoj upravi, u odeljenju za opštu upravu, zajedničke poslove i društvene delatnosti.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *