Delegacija grada Prokuplja na čelu sa zamenikom gradonačelnika Miroslavom Antovićem i predsednikom Skupštine grada Dejanom Lazićem posetila je opštinu Bogatić.
Na radnom sastanku koji je održan u maloj sali Skupštine opštine, razmenjena su iskustva u pogledu društveno-ekonomskog razvoja, privrednog ambijenta i razvojnih planova Bogatića i Prokuplja.
Dugogodišnju saradnju i prijateljstvo, opština Bogatić i grad Prokuplje krunisaće odlukom o bratimljenju dve lokalne samouprave, koja će biti doneta na jednoj od narednih sednica lokalnog parlamenta.
Taj čin treba da širom otvori vrata razmeni različitih znanja, primera dobre prakse na svim poljima, prosvetnom, kulturnom, privrednom, sportskom, a sve u interesu unapređenja načina življenja u obe sredine. Ovakvo približavanje pruža našim lokalnim samoupravama velike mogućnosti, ne samo u razmeni iskustava, već i na planu izgradnje još boljih međusobnih odnosa i obostrane pomoći.
Gosti iz Prokuplja će sutra u Badovincima, povodom obeležavanja “Noćne krvave bitke na Drini” u kojoj je Toplički gvozdeni puk “Knjaz Mihailo” izvojevao pobedu u Velikom ratu i spasao narod Mačve od stradanja i uništenja, položiti vence na spomen obeležje i odati poštu žrtvama borbe za slobodu.

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *