Opštinu Bogatić posetio je ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović. Radnu posetu ministar je započeo razgovorima u zgradi Skupštine opštine sa predsednikom opštine Milanom Damnjanovićem i njegovim najbližim saradnicima. Pre početka sastanka minutom ćutanja odata je počast tragično nastradalom sugrađaninu, doktoru Borisu Dražiću.
Nakon razgovora, ministar je sa svojim domaćinima obišao Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u mesnoj zajednici Badovinci gde mu je predočen projekat rekonstrukcije, sanacije i adaptacije ovog objekta sa kojim će opština da konkuriše za sredstva MDULS-a. Takođe, u narednom periodu dogradnja objekta izdvojenog odeljenja PU „Slava Ković“ je određena kao prioritet. Martinović je istakao da je svrha njegove posete prvenstveno da sagleda stanje na terenu i da se informiše o realnim problemima i potrebama građana, te da će u cilju rešavanja izazova upoznati i druga resorna ministarstva sa trenutnom situacijom na teritoriji opštine Bogatić, pre svega, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo za javna ulaganja, kao i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ministarstvo zaštite životne sredine.
U ime Ministarstva, Aleksandar Martinović je Opštinskoj upravi poklonio 20 laptopova. Predsednik opštine Milan Damnjanović se zahvalio ministru na današnjoj poseti izrazivši nadu da će se sveobuhvatna saradnja i dalje nastaviti. Ministrovoj poseti prisustvovao je i Željko Marjanović, načelnik Mačvanskog upravnog okruga.

(Izvor; Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *