U četvrtak, 03. avgusta 2023. godine, u 19 časova u Narodnom muzeju u Šapcu otvorena je retrospektivna izložba radova povodom 25 godina postojanja likovne kolonije u Sovljaku.
Izložbu je zvanično otvorio predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović, dok su se na otvaranju obratili i Mihajlo Simović, član saveta likovne kolonije i profesor primenjene umetnosti u Šapcu i direktor Kulturno-obrazovnog centra u Bogatiću Ivan Ostojić.
Predsednik opštine obratio se sledećim rečima: „Imali smo tu sreću i zadovoljstvo da budemo domaćini eminentnim umetnicima ogromne radoznalosti, snažnog emotivnog i duhovnog doživljaja, a njihov opus predstavlja jedno od najznačajnijih svedočanstava o specifičnostima ovog kraja iskazanih kroz univerzalni jezik umetnosti. Kreirana dela su obogatila kulturnu ponudu naše opštine o čemu najbolje svedoči i večerašnja postavka. Ovaj svečani trenutak je jedinstvena prilika da se svim dobrim ljudima koji su u tom dugom vremenskom periodu uzeli učešće u organizaciji kolonije i stvaranju nečeg jedinstvenog – od srca zahvalim, jer su utkali deo sebe u ono što imamo priliku da vidimo večeras. Kao istinski promoteri umetnosti, koja zbližava ljude i različite kulture, svi su podjednako zaslužni, bez izuzetka. Uveren sam da je ovih prvih 25 godina bio samo početak puta kojim smo svi zajedno hrabro i odlučno krenuli prepuni entuzijazma i pozitivne energije.“

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *