Danas je predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović zajedno sa užim rukovodstvom opštine Bogatić i predstavnicima Javno komunalnog preduzeća u Bogatiću imao radni sastanak. Opštinu Bogatić su posetili prof.dr Dejan Milenić sa Rudarsko geološkog fakulteta u Beogradu i gospodin Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog upravnog okruga.
 
Na samom sastanku bila je konstruktivna rasprava u kojoj su svi učesnici uzeli aktivno učešće i gde su se dotakli mnoštva tema značajnih za opštinu, njenu privredu i naravno sve građane. Analiza trenutnog stanja, planiranje i realizacija budućih investicija u oblasti obnovljivih izvora energije, odnosno geotermalnih potencijala s kojima rapolažemo. Do sada postignuto, prednosti i mane urađenog, otklanjanje uočenih nedostataka, šta je sve potrebno za dalje ulaganje u ovoj oblasti, koje sve mogućnosti stoje na raspolaganju, vrednost i rokovi za sve ono što čeka opštinu Bogatić u budućnosti.
 
Procena trenutnog stanja energetske efikasnosti Doma zdravlja u Bogatiću i mogućnost njegove toplifikacije iz postojeće mreže kojom se zagrevaju ostale javne ustanove, kao i priključenje Kulturno-obrazovnog centra Bogatić, kao i narodne biblioteke „Janko Veselinović“ Bogatić na toplovod su takođe bili deo diskusije.
Usvajanje novog zakona o obnovljivim izvorima energije u Narodnoj skupštini Republike Srbije koji se očekuje u najskorijem periodu će biti izvanredna razvojna šansa za našu opštinu. Po prvi put će država podsticati ulaganje u geotoplane i time će se stvoriti prilika za ozbiljan napredak onih sredina koje raspolažu sa tim potencijalima, a opština Bogatić se po tom osnovu nalazi na samom vrhu.
 
Ideja i vizija opštine Bogatić je da se u narednom periodu uradi studija izvodljivosti za naseljeno mesto Bogatić sa bušotine BB2 i da se nakon toga krene u proces toplifikacije čitavog naseljenog mesta Bogatić. 
 
Sadašnje opštinsko rukovodstvo veruje da će uspeti u toj nameri.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *