Na svečanoj akademiji povodom Dana opštine Bogatić predsednik Milan Damnjanović je istakao najvažnije rezultate u proteklom periodu i govorio o planovima za brži razvoj i unapređenje životnog standarda stanovnika opštine Bogatić.

„Cilj i prioritet današnjeg rukovodstva opštine Bogatić je stvaranje boljeg života za sve njene građane. Ciljevi su svima nama bliski i zajednički, jer je i u prirodi samog čoveka težnja za boljim životom, i to je večna nit, koja nas pokreće i motiviše. Danas stvaramo uslove za naše đake i studente, da dobiju najbolje obrazovanje, danas želimo da naše majke i očevi imaju dostojanstvenu starost i podršku zajednice u kojoj žive“, rekao je obraćajući se prisutnima Milan Damnjanović, predsednik Opštine Bogatić.

„Verujem svakim delom svog bića da Bogatić možemo učiniti sigurnijim i lepšim mestom za život, ako budemo sledili naše temeljne, istinske vrednosti. To je prvo na šta pomislim kad se probudim i poslednje na šta pomislim, pre nego što zaspim. Moj san koji se postepeno, ali sigurno ostvaruje je da živimo, radimo, stvaramo i napredujemo u pristojnom, uređenom i prosperitetnom okruženju. Stojim pred vama privilegovan i ponizan, svestan ogromne časti, ali i još veće, obaveze i odgovornosti.“

Milan Damnjanović je izrazio uverenje da će Bogatić vrlo brzo dobiti obrise urbanog i savremenog mesta, izražavajući zadovoljstvo podrškom Vlade Republike Srbije i državnih organa.

„Motori našeg sveopšteg razvoja su se počeli polako okretati i sve više ubrzavati.“, rekao je Damnjanović i osvrnuo se na postignute rezultate u protekloj godini.

„Pored ulaganja u komunalnu infrastrukturu, kao i putnu mrežu kroz asfaltiranje i šljunčenje puteva i izgradnju trotoara, sa velikim zadovoljstvom smo ulagali u ljude, u naše mlade, u našu budućnost. Podigli smo visinu jednokratne novčane pomoći za svako novorođenče sa 20 hiljada na 50 hiljada dinara, sufinansirali smo boravak dece u vrtićima, đacima prvacima poželeli srećan početak školovanja sa prigodnim poklonima i jednokratnom pomoći, osnovcima i srednjoškolcima sufinansirali prevoz, najboljim studentima obezbedili stipendije.

Nismo zaboravili ni na najstarije sugrađane kojima smo obezbedili besplatan autobuski prevoz i kojima smo organizovali niz zajedničkih druženja, kako bismo im ukazali neophodnu pažnju i pružili zasluženu podršku za sve ono što su oni nama nesebično dali. Takođe, ni naše poljoprivrednike kroz subvencionisanje poljoprivrednih kredita, organizovanje poljoprivrednog sajma i razne seminare.“, naglasio je Damnjanović.

Govoreći o predstojećim aktivnostima naročito se osvrnuo na program Vlade Republike Srbije „Čista Srbija“.

„U ovom programu smo zajedno sa još 67 lokalnih samouprava u Republici Srbiji. Projekat izgradnje 168 kilometara duge kanalizacione mreže na teritoriji opštine Bogatić je projekat od krucijalne važnosti, preduslov svih preduslova za naš brži i snažniji privredni razvoj. Uspeli smo da ispunimo najveći deo naših obaveza i sada sa mnogo više optimizma gledamo ka našim poslovnim partnerima na ovom projektu. Nastavak izgradnje vodovodne mreže, nastavak toplifikacije javnih ustanova, pokretanje postupka gasifikacije, odmakli razgovori sa potencijalnim investitorima, samo su neka od pitanja na kojima smo studiozno radili.“, rekao je Damnjanović.

Damnjanović je ocenio da su pred Bogatićem bolji dani.

„Bogatić želi da se otvori, razvija, sarađuje sa svima i napreduje na svim poljima. Koraci su teški i mukotrpni, a dana u jednoj godini je uvek malo za sve ono što je potrebno uraditi. Ovaj izrečeni optimizam ima pokriće, jer sam ubeđen da smo krenuli ispravnim putem, a na tom putu razvoja, najbitniji su ljudi, a ja bezrezervno verujem našem čoveku, svome sugrađaninu, komšiji, prijatelju“, rekao je Milan Damnjanović, predsednik opštine Bogatić.

(Izvor: Mačvapress)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *