Svečanom akademijom na spektakularan način obeležen je 10. septembar, Dan opštine Bogatić.

Brojne zvanice dočekali su predsednik Skupštine opštine Bogatić Siniša Puzić, Teodor Teodorović, zamenik predsednika opštine i predsednik Opštine Milan Damnjanović, koji se obratio prisutnima u sali Doma kulture.

Akademija je počela intoniranjem državne himne, a potom se prisutnima obratio Milan Damnjanović, predsednik Opštine Bogatić.

Milan Damnjanović je izrazio uverenje da će Bogatić vrlo brzo dobiti obrise urbanog i savremenog mesta, izražavajući zadovoljstvo podrškom Vlade Republike Srbije i državnih organa. Damnjanović je ocenio da su pred Bogatićem bolji dani.

Posle dugo vremena lokalna samouprava je povodom Dana opštine dodelila visoka priznanja, Povelju i Plaketu pojedincima i organizacijama koji su u protekloj godini postigli rezultate vredne pažnje i doprineli afirmaciji i sveukupnom razvoju opštine.

Povelja Opštine Bogatić uručena je ustanovama koje su u protekloj godini postigle vredne rezultate u suzbijanju epidemije korona virusa. Ovo priznanje su dobili: Domu zdravlja „Bogatić“, Povelju je primio dr Aleksandar Martinović, direktor Doma zdravlja, JKP „Bogatić“, priznanje je primio Vladan Popadić, direktor ovog preduzeća i Crveni krst Bogatića, u ime kojeg je priznanje primila sekretarka Jelena Nikolić.

Plakete Opštine Bogatić dobili su: dr Miloš Danilović, poručnik Vojske Srbije, atletičar Aleksandar Grnović, Filip Maletić, pripadnik MUP-a, najbolji student Policijske akademije, dr Jovan Bajić, za doprinos u nauci, Zdravko Popović, vlasnik kompanije DPS Klas grup, Branko Kojić, rekorder u dobrovoljnom davalaštvu krvi, profesor Rudarsko-geološkog fakulteta Dejan Milenić i Dušan Garibović, direktor preduzeća Železnica kargo.

Priznanja su dobitnicima uručili Milan Damnjanović, predsednik Opštine Bogatić i Siniša Puzić, predsednik Skupštine opštine Bogatić.

Predsedniku opštine Bogatić za pomoć u izgradnji crkve u selu Kamenica kod Leposavića na Kosovu uručio je predstavnik crkvenog odbora u ovom selu Miodrag Radovanović.

Akademija je završena kulturno-umetničkim programom u kojem su učestvovali Hor mačvanski, glumac AP „Janko Veselinović“ Branislav Ković i folklorni ansambl „Đido“.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *