Predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović uputio je građanima opštine Bogatić čestitku povodom Dana državnosti. Prenosimo čestitku u celosti:

Poštovani sugrađani,
Čestitam vam Sretenje – Dan državnosti Republike Srbije.
Datum 15. februar podseća nas na prelomne događaje iz slavne srpske istorije koji su odredili i sudbinu srpskog naroda. Slaveći današnji praznik, s ponosom se prisećamo davne 1804. godine, kada je u Orašcu podignut Prvi srpski ustanak, koji je označio nezaustavljiv proces konačnog oslobođenja naše zemlje od viševekovnog turskog ropstva.
Pored otvaranja vrata slobode, pamtimo i 1835. godinu, kada je u Kragujevcu proglašen prvi srpski ustav – Sretenjski ustav, jedan od prvih demokratskih ustava u Evropi, čije principe demokratije i tolerancije nastojimo da sledimo i danas.
Slobodarski duh deo je našeg kolektivnog identiteta. Neka nam, u ovo vreme izazova za Srbiju kome svedočimo, taj isti duh bude osnova nacionalnog jedinstva i amanet našim potomcima.Sećanje na slavne dane naše istorije i hrabre i istrajne pretke obavezuje nas da svakodnevno vredno radimo i napredujemo, kako bismo sadašnjim, ali i potonjim naraštajima osigurali bolju budućnost.
Neka nam je svima srećan Dan državnosti!
Živeo Bogatić, živela Srbija!

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *