Povodom 15. oktobra Međunarodnog dana seoskih žena predsednik opštine je čestitao svim pripadnicama lepšeg pola ovaj dan preko svoje oficijalne fejsbuk stranice. 

Prenosimo u celosti čestitku predsednika opštine Bogatić Milana Damnjanovića:

„Povodom 15. oktobra Međunarodnog dana seoskih žena upućujem iskrenu čestitku svim pripadnicama lepšeg pola. Vi ste pokretačka snaga svake porodice i oslonac svake kuće, ali i čvrst temelj čitavog našeg društva.
Vaš status se u budućnosti mora popraviti, a naročito se to odnosi na ruralne sredine – seoske žene su dobre majke, domaćice i supruge, ali i vredne radnice na njivi i u kući. Zbog toga zavređujete duboko poštovanje i ogromnu zahvalnost, a svi mi, nosioci javnih funkcija, imamo obavezu da vam pomognemo, a naročito se to odnosi na mlade majke, tako što ćemo izgraditi vrtiće, kako biste bile u mogućnosti da ostavite svoju decu u predškolskim ustanovama i imate vremena za svoj posao i svakodnevne poslovne i privatne obaveze. Ulagaćemo u vaša udruženja i svesrdno pomagati vaše projekte.
Takođe, ovim putem upućujem apel muškarcima da u što većoj meri pomognu ženama u obavljanju kućnih poslova, jer i one vredno i ravnopravno rade na polju, na njivi i u štali i vode računa o gazdinstvu, poljoprivrednoj proizvodnji i garant su očuvanja sela.
Današnji dan je samo podsetnik na vaš značaj i na vaš veliki doprinos. Hvala vam još jednom od srca na svemu što činite za sve nas.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *