Predsednik opštine Bogatić, Milan Damnjanović je u ime opštine Bogatić i u svoje lično ime, uputio izraze najdubljeg saučešća sveštenstvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve povodom smrti Njegovog preosveštenstva episkopa šabačkog Gospodina Lavrentija.

„Sa ogromnom tugom i velikim žaljenjem primio sam vest o smrti Njegovog preosveštenstva episkopa šabačkog Gospodina Lavrentija.
Posvetio je život Bogu i kao najstariji episkop, i po godinama života, i po episkopskom stažu preselio se u Carstvo Nebesko.
U ime opštine Bogatić i u svoje lično ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća sveštenstvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve.
Vladika će biti upamćen po svojoj mudrosti i pravdoljubivosti, kao simbol duhovnog jedinstva i sloge našeg naroda. Obzirom da je bio višedecenijski episkop u našem kraju, poznavao je svako selo, zaseok, crkvište, pa i ljude. Trudoljubivim naporima delovao je na obnovi hramova, manastira i crkvenog života. Njegova smrt je gubitak, ne samo za građane i vernike Bogatića i Mačve, već i za čitav srpski narod i za svetsko pravoslavlje. Reči i dela koja ostaju za njim, čuvaće naš verujući narod.
Vječnaja pamjat!“

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *