Predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović potpisao je danas u svom kabinetu sporazum o budućoj saradnji sa firmom Monarh d.o.o Beograd. Ono što je za lokalnu samoupravu najvažnije ovim sporazumom je to, da je predviđeno zapošljavanje 100 radnika, koji će biti sa teritorije opštine Bogatić.

Prenosimo ceo tekst predsednika opštine Bogatić Milana Damnjanovića koji je objavio na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici:

„Današnji sporazum o budućoj saradnji koji sam potpisao u ime opštine Bogatić sa Monarh d.o.o. Beograd je samo uvod u nastavak snažnije i intenzivnije međusobne saradnje na razvoju zajedničkog projekta. Nakon dostavljenih pisama o namerama i izražene želje za uspostavljanjem poslovne aktivnosti od strane Monarh d.o.o. Beograd, učinjen je prvi značajan korak kojim smo se zajedno obavezali na produbljivanje odnosa i usaglašavanje stavova sa ciljem zaključenja obavezujućeg ugovora.
Zainteresovani investitor ima nameru da ulaganjem kapitala na nekoliko lokacija na teritoriji opštine Bogatić otpočne najnoviji način uzgoja povrća u zaštićenom prostoru kroz namoderniji oblik „hidroponskog uzgoja“. Tom prilikom aktivirao bi se veliki broj kooperanata (poljoprivrednih proizvođača) sa teritorije naše opštine, koji bi tokom čitave godine proizvodili kulture, sa ciljem obezbeđivanja kontinuiteta i stvaranja tržišta, s tim da bi ih investitor snabdevao sredstvima i opremom. 

Korišćenjem toplotne energije (izvor geotermalne vode) stvorili bi se uslovi za postavljanje savremenih staklenika za uzgoj povrća na hidroponskom obliku gajenja, ali i mogućnost razvoja banjskog turizma sa akva parkom i drugim pratećim objektima. Takođe, ideja je da se osnuje Nacionalni institut za povrtarstvo, kao i privredna društva, a sve u cilju realizacije navedenih aktivnosti.

Ono što je za nas kao lokalnu samoupravu najznačajnije je da predviđeno zapošljavanje 100 radnika, koji će biti sa teritorije opštine Bogatić. Krucijalno za privredni razvoj i smanjenje stope nezaposlenosti je privlačenje investitora i otvaranje novih radnih mesta – nastavićemo svakodnevnu komunikaciju sa svima onima koji žele da nas posete i da se uvere u opravdanost, ali i isplativost ulaganja u našu opštinu. 

Kao predsednik opštine Bogatić potvrđujem svoju čvrstu posvećenost sprovođenju ovog i sličnih projekata, jer uspešnom realizacijom takvih investicionih projekata, menjamo privrednu klimu, otvaramo nove poslovne mogućnosti i podižemo životni standard građana.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *